Drónnal csaptak le a veszélyes bűnözőre Balatonbogláron a rendőrök

Megpróbált elrejtőzni, de a drónnal nem számolt,
A balatonföldvári körzeti megbízottak a készenléti rendőrök és a polgárőrök segítségével január 26-án ütöttek rajt egy nagycsepelyi lakoson, akivel szemben a hatóságok 5 körözést is elrendeltek.
Vágólapra másolva!
5 körözés volt érvényben azzal a nagycsepelyi férfivel szemben, akit a rendőrök január 26-án fogtak el egy ház udvarán. A férfi még ekkor is menekülni, illetve rejtőzködni próbált, azonban nem számolt azzal, hogy a rendőrök egy drónt is bevetettek.
Vágólapra másolva!

A balatonföldvári rendőrök a készenléti rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen

január 26-án fogtak el egy nagycsepelyi férfit, aki ellen 5 körözés volt érvényben. A 29 éves férfi ez alkalommal is megpróbálta megúszni a jogerősen kiszabott fogházbüntetést,

ám több szabályszegés, és autólopás miatt is körözték.

A keresett férfi

amint meglátta a rendőröket, elrejtőzött, ám nem számolt vele, hogy azok egy drónnal minden mozdulatát követik.

A rendőrök a házat körbe vették, a férfit elfogták, majd egy a Somogy Vármegyei börtönbe vitték.

Egyre inkább bevett módszer a rendőrök körében, hogy drónnal fésülik át a helyszínt egy-egy razzia, illetve nyomozás során, így ugyanis hatékonyabban kézre kerítik a keresett személyeket.

Szintén drón segítségével sikerült elfogniuk két évvel ezelőtt Ercsiben egy körözött férfit, Salgótarjánban, Pécsett és Tolna megyében pedig ezzel a módszerrel szűrték ki a közlekedési szabályszegőket.

Forrás: Police.hu