Lázár János: Rajtam nem fog múlni, hogy a munkavállalóink már januárban az emelt bérüket kapják

LÁZÁR János
Budapest, 2023. december 4. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a Rákosrendező pályaudvar területére tervezett, 130 hektáros új "millenniumi városközpontról” tartott sajtótájékoztatón az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. december 4-én. A miniszter elmondta, hogy a világ legfontosabb ingatlanfejlesztőivel zajlanak a tárgyalások, a külföldi befektetők mintegy 5 milliárd euró értékű fejlesztést terveznek a jelenleg állami tulajdonban lévő területen. Az állam vállalta, hogy mintegy 1 milliárd euró értékben hajt végre infrastrukturális beruházásokat. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Rajtam nem fog múlni, hogy a munkavállalóink már januárban az emelt bérüket kapják - írta az építési és közlekedési miniszter kedden a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a bértárgyalások az asztalnál folytatódnak.
Vágólapra másolva!

Lázár János közlése szerint kedden egy módosított bérajánlatot tesz a szakszervezeteknek:

legalább 28 százalékos bérnövekedés három év alatt, már idén 17 százalékos mértékű, de legalább 70 ezer forint összegű emelés a 600 ezer forintos alapbérrészig, jogi garancia az inflációt ellensúlyozó bérnövekedésre 2025-ben és 2026-ban is.

- fogalmazott a miniszter.