Egy kecskeméti férfi elsikkasztotta a felesége örökségét

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy kecskeméti férfi bankszámlájára utalták a feleségének járó pénzt, a 25 millió forintot pedig a férfi egy hónap alatt felélte. Ebből csak csak egy másfél millió forintos autót tudott visszaadni a feleségének. Később, a következő feleségével fizetés nélkül elmenekültek egy szállodából, valamint eladták egy bérelt étterem eszközeit.
Vágólapra másolva!

A férfi korábbi felesége a testvérével együtt örökölt egy házat, amit 2021 novemberében eladtak. Ebből a nő része 25 millió forint volt, amit a megállapodás szerint a vevő a férfi bankszámlájára utalt át. Ez a pénz jogilag a nő különvagyonába tartozott.

A férfi azonban a rábízott pénzt közel egy hónap alatt felélte, egy részét több részben felvette készpénzben, a többit pedig utalásokkal és bankkártyás fizetésekkel elköltötte.

A pénzből vett egy másfél millió forintos autót, ezt később odaadta a nőnek.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később, az új párjával a férfi alapított egy céget, és 2022 februárjában kibéreltek egy vendéglőt minden berendezési tárggyal együtt.

Ezek közül összesen 400 tételt, komplett étkészleteket, edényeket adtak el több mint 1 millió forint értékben.

A pár később összeházasodott és két gyerekük is született. A család 2022 decemberében bejelentkezett egy kecskeméti szállodába, ahol 8 éjszakát töltötte kel félpanziós ellátással, majd fizetés nélkül mentek el onnan. Már akkor tudták, hogy nem fognak fizetni, amikor bejelentkeztek. Ezzel 700 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség sikkasztással és csalással vádolja a férfit és az újabb feleségét. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.

Korábban az Origo megírta, hogy egy cég ügyintézője milliókat sikkasztott el, de sikkasztott még egy gyermekotthon vezetője, egy hatvani pénztáros és egy benzinkutas is.