Jürgen Klopp keményen szidta a bírót a Liverpool rangadója után

Liverpool, Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on February 4, 2024. (Photo by Ian Kington / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának rangadóján a Szoboszlai Dominik nélkül felálló, éllovas Liverpool 3-1-es vereséget szenvedett a második helyen álló Arsenal otthonában. A találkozó után a vendégek vezetőedzője, Jürgen Klopp a játékvezetőt is szidta.

A Liverpool szezon végén távozó vezetőedzője Anthony Taylor játékvezetőt szidalmazta, akivel kapcsolatban egy szintén általa vezetett, 2022-es, Manchester City elleni bajnokit is felemlegetett. Jürgen Klopp elmondta, hogy akkor hevesen reklamált egy Bernardo Silva és Mohamed Szalah közötti incidens miatt, amiért piros lapot kapott – most pedig

ugyanígy reklamált Diogo Jota eseténél, mégsem adott neki semmit Taylor.

Klopp azt is kiemelte a mérkőzésről, hogy

Ibrahima Konaté Kai Havertz ellen elkövetett szabálytalanságáért szerinte nem járt volna sárga lap,

amiért később kiállították a Liverpool játékosát. A német szakember indoklása szerint az öngólt vétő Gabriel ugyanilyen faultot követett el Darwin Núnezzel szemben, az azonban megtorlatlanul maradt. Klopp ugyanakkor azt nem vitatta, hogy az Arsenal összességében megérdemelten nyerte a PL-rangadót.

Jürgen Klopp több játékvezetői ítéletet is kifogásolt a mérkőzésen Forrás: AFP/Ian Kington

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Klopp nem tudott új információkkal szolgálni Szoboszlai Dominik sérüléséről, azt viszont kiemelte, hogy

a magyar focista meccs előtti sérülése miatt az utolsó pillanatokban kellett változtatni a felálláson és a csapat taktikáján.

A Liverpool vezetőedzője arról is beszélt, hogy a vasárnapinál sokkal jobb játékra lesz szükség a folytatásban.

Van Dijk vállalta a felelősséget a hibájáért

A második Arsenal-gólnál hatalmasat hibázó Virgil van Dijk elárulta, az a bekapott találat fordulópontnak bizonyult.

Jobb döntést kellett volna hoznom ott, fáj nekem és a csapat többi tagjának is a hiba – mondta a Liverpool holland védője. – Csak tisztáznom kellett volna, de a másodperc törtrésze alatt rossz döntést hoztam, és sajnos ezek a dolgok néha előfordulnak a futballban. De ettől még fáj, noha ezek a dolgok nem túl sokszor fordultak elő pályafutásom során. Igyekszem tanulni belőle."

A vereség ellenére is Premier League-éllovas – de vesztett pontok tekintetében a Manchester City mögött álló – Liverpool legközelebb szombaton, a Burnley ellen, az Anfielden lép pályára.