Szaúd-Arábia és Dél-Korea váratlan bejelentést tettek, minden megváltozik

Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia, szaúdi trónörökös
A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on April 27, 2021, shows Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman during an interview with the Middle East Broadcasting Center (MBC) in the capital Riyadh to mark the fifth anniversary of his vision 2030. (Photo by various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAUDI ROYAL PALACE / BANDAR AL-JALOUD" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Dél-Korea és Szaúd-Arábia kormánya egyetértési nyilatkozatot írt alá az új fegyvertechnológiák közös kutatásáról és fejlesztéséről - írta meg a Breitbart.
Vágólapra másolva!

A mostani megállapodással kibővítették a védelmi együttműködésüket, miután megromlott Mohamed bin Szalmán koronaherceg viszonya az Egyesült Államokkal, miután Biden 2021-ben leállította a fegyverszállítást Szaúd-Arábiába, engedve ezzel Irán nyomásának. A dél-koreai elnök, Jun Szuk Jeol pedig kész üzleteket kötni a fegyvereik eladására.

Egy szaúdi hírportál szerint az ágazat várhatóan 2030-ra akár 25 milliárd dollárral is hozzájárulhat az ország GDP-jéhez, emellett a kormány becslései szerint ezzel többezer munkalehetőség is létrejön.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint

egy szándéknyilatkozatot is aláírt a két fél, mellyel előkészítették az utat a "védelmi iparban való együttműködéshez és a közös fegyverfejlesztéshez".

Hogy milyen fegyverek fejlesztésén fognak közösen dolgozni, arról nem közöltek bővebb információt.