Csodagólt lőtt az FA-kupában a Chelsea argentin világbajnoka - videó

776099981 fbl panoramic
Chelsea's Argentinian midfielder #08 Enzo Fernandez scores the team's third goal from a free-kick during the English FA Cup fourth round replay football match between Aston Villa and Chelsea at Villa Park in Birmingham, central England on February 7, 2024. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupában a Chelsea megismételt mérkőzésen 3-1-re legyőzte az Aston Villa csapatát a birminghami Villa Parkban, ezzel Mauricio Pochettino együttese bejutott a legjobb 16 közé.

A Stamford Bridge-en rendezett első meccs 0-0-s döntetlent hozott, ezért volt szükség az újrajátszásra, amit viszont a Chelsea gyorsan lerendezett. A londoni kékek már a 11. percben megszerezték a vezetés azt angol válogatott Conor Gallagher jól irányzott lövésével, majd tíz perccel később a szenegáli Nicolas Jackson fejesgóljával növelték előnyüket.

A találkozó az 54. percben dőlt el, amikor az argentin világbajnok Enzo Fernandez egy káprázatos szabadrúgással megszerezte a Chelsea harmadik gólját.

A folytatásban a Villa még ment előre, és a 91. percben a francia Moussa Diaby egy 17 méteres lövéssel szépíteni tudott, de a Chelsea így is magabiztosan jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol a másodosztályban szereplő Leeds United csapatát fogadja majd.