Döbbenet: doppinggal akar világcsúcsot dönteni a vb-győztes sztársportoló

James Magnussen
James Magnussen reacts after coming second in the 100m freestyle final at Australia's world championship trials in Sydney on April 7, 2015. AFP PHOTO / Peter PARKS IMAGE STRICTLY FOR EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE (Photo by PETER PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres világbajnoka fontolóra vette a visszatérést, miután felkérték, hogy doppingszerek segítségével döntse meg az 50 méteres világcsúcsot.

A 32 éves ausztrál úszó a 2011-es és 2013-as vb-n nyerte meg a klasszikus számot, amelyben a 2012-es londoni olimpián a második helyen végzett. A brit fővárosban a 4x100 méteres vegyesváltóval egy bronzérmet is szerzett, a 2016-os riói játékokon pedig a 4x100-as gyorsváltóval lett harmadik.

Az úgynevezett Hatékony Játékok szervezői egy olyan multisporteseményt szeretnének létrehozni, amelyen nem tiltják a teljesítményfokozók használatát,

és egymillió dollárt ajánlottak a világrekord megdöntéséért Magnussennek, aki krónikus vállsérülése miatt vonult vissza az élsporttól 2019 nyarán.

Magnussen azt tervezi, hogy az Egyesült Államokba utazik, hogy a megfelelő tanácsokat megfogadva válasszon hatékony táplálékkiegészítőket.

mondta Magnussen, akinek az egyéni legjobbja 21.52 másodperc 50 méteren.

A 20.91 másodperces világcsúcsot a brazil Cesar Cielo cápadresszben állította fel a 2009-es brazil bajnokságon, néhány héttel később betiltották ennek az úszódressznek a viselését nemzetközi versenyeken.

A Hatékony Játékoknak, amelyet a szervezők úgy is jellemeztek, hogy a "jövő olimpiája", még nem választottak időpontot és helyszínt, de az úszás mellett helyet kapna a programban az atlétika, a torna és a küzdősportok is.