Feladta a Dakar-ralit a Szalay Expressz

A Szalay Balázs, Palik László páros feladni kényszerült a sivatagi versenyt. A magyar duó megérkezett ugyan Atarba, a 10. szakasz rajtjára, de nem tudja folytatni a Dakar-ralit.

Fotó: RTL Klub
A végzetes szakasz
Vége. Bár a hírt hivatalos forrás még nem támasztja alá, szinte bizonyos, hogy a Szalay, Palik kettős váltóhiba miatt feladta a versenyt.

A kettős váltógondok miatt a Szalay Expressz nem ért célba a szombati etapon. A Chevrolet Blazerrel versenyző duó a sivatagban rekedt, és a több gumidefekttel bajlódó kísérő kamion vontatta el a gépkocsit Atarba.

A magyar egység reggel fél kilencre érkezett meg a technikai mentéssel Atarba. A szervezők a startnál még várták őket egy GMT szerinti 12:05-ös rajtidővel, de a helyszínen Gál István, Léhi Sándor és a végig velük tartó magyar kamion szerelői sem tudtak segíteni a sebességváltón, amit cserélni kellett volna, de már nem volt mire.

Fotó: RTL Klub
Nem száguld tovább az Expressz
Jakab Tamástól, Szalay korábbi navigátorától azt is megtudtuk, hogy a váltócsere önmagában kevés, hiszen ez esetben próbapadon is járatni kellett volna az autót, amire végképp nem volt lehetőség és főleg idő. Az autót jelenleg megpróbálják újra beüzemelni vagy vontatva betonúton Dakarba juttatni, ahonnan majd visszahajózik a mezőny Európába.

A verseny hivatalos honlapján a Szalay Expresszről annyi olvasható, hogy a 9. szakasz után a 79. helyen állnak, a kiesettek listáján nem szerepel a nevük. A motorsport.com oldalon viszont az szerepel, hogy nem szerepel a magyar páros. Az Eurosport - amely több géppel érdekelt a viadalon - arról számol be, hogy 86 autó van még versenyben, Palikék nincsnenek.

A verseny hétfőn Mauritániában az Atar-Atar szakasszal (404 km, 366 km gyorsasági) folytatódik.

Ajánlat:

Olvasóink fele bízott Palikékban

Korábban:

Valószínűleg feladja a Szalay Expressz