Vágólapra másolva!
Két nap után a világbajnoki címvédő Loeb (Citroën) nagy fölénnyel vezet az Új-zélandi ralin, második 2000 és 2002 legjobbja, Grönholm (Peugeot), harmadik a 2003-as bajnok Solberg (Subaru).
Vágólapra másolva!

Az első nap 8 gyorsaságija után ugye az volt a helyzet, hogy kisebb meglepetésre Loeb az élen, mögötte oké, hogy Grönholm és a Peugeot, de aztán újabb Citroënnel Duval harmadik helye megintcsak váratlan. A legutóbbi két ralin, Svédországban és Mexikóban is győztes Solberg csak negyedik, a másik Subaruval Atkinson bravúros ötödik, aztán az egyke fordos Gardemeister, majd a most nem túl acélos Märtin (307), a privát Xsarával parádézó Stohl, aztán a két Mitsubishi és a két Skoda következik. Az N csoportban meg Arai vezet Impreza WRX-szel. Ennyit a péntekről. Szép, száraz idő, az élről rajtolók (leginkább Solberg) takarító szerepkörben.

Szombaton Loeb barátunk rátett még egy lapáttal, kivette a tojást a gázpedál alól, és közel percesre durvította előnyét. (Azt is vegyük észre, hogy ezzel a Michelin visszavág a Pirellinek.) Négy szakaszon nem volt nála gyorsabb. Solbergnek már nem kellett tisztítania, nyert is három gyorsot, ki is előzte Duvalt a bronzért. Grönholm egy szakaszon diadalmaskodott, inkább hátra kell pislognia, mint előre. Vasárnap (4 gyors maradt) ha Loeb nem hibázik, tuti viktória, Magic Marcus és Mr. Hollywood meg valószínűleg meccsel még egy embereset a második helyért.

Picit lejjebb Duval első citroënes pontjaiért hajt, senki nem veszélyezteti, igen hasznos lenne a csapatnak, nyilván vissza is fogják. Gardemeister dicséretesen robotol, feljött ötödiknek, Märtin meg hatodiknak - igen, Atkinson visszacsúszott. Ahogy Stohl is, veri is őt a két mitsubishis. A skodások csúnyán lemaradva gyűjtik a tapasztalatot, az sem semmi. PWRC-ben Pons (Mitsubishi) átvette a vezetést.

35. Új-zélandi rali, állás 8 gyorsasági után (élcsoport):
1. Loeb, Elena (francia, monacói Citroën Xsara) 2:33:36.4 ó (105 km/ó)
2. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 307) + 51.9 mp
3. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza) + 58.7 mp
4. Duval, Prevot (belga, Citroën Xsara) + 1:20.0 p
5. Gardemeister, Honkanen (finn, Ford Focus) + 2:22.0 p
6. Märtin, Park (észt, brit, Peugeot 307) + 2:31.9 p
7. Atkinson, MacNeall (ausztrál, Subaru Impreza) + 2:58.8 p
8. Galli, D'Amore (olasz, Mitsubishi Lancer) + 4:32.4 p
9. Rovanperä, Pietilainen (finn, Mitsubishi Lancer) + 4:46.6 p
10. Stohl, Minor (osztrák, Citroen Xsara) + 4:48.3 p
11. Schwarz, Wicha (német, Skoda Fabia) + 6:26.6 p
12. Tuohino, Markkula (finn, Skoda Fabia) + 6:28.8 p