Hivatalos levélben szólította fel a három hét múlva kezdődő Budapest-Bamako rali szervezőbizottsága a Dakar-rali rendezőit, hogy azonnali hatállyal változtassák meg a mauritániai és mali szakaszok útvonalát.

A Dakar-rali szervezői november 22-én hozták nyilvánosságra a programot, és akkor derült ki, hogy a Noukachott és Bamako közti szakasz pontosan megegyezik a Budapest-Bamako viadal egyik etapjával, amit a magyar szervezők már idén áprilisban bejelentettek és közzétettek az interneten, valamint a francia sajtóban is.
   
"Felháborítónak tartjuk, hogy a Dakar rendezői az általunk hónapokkal ezelőtt közölt etapokat egyszerűen magukévá tették" - írta közleményében a főszervező Magyar Kaland Rally S.E. képviselője, Dulai Zoltán. "Több havi komoly szervezőmunka és két költséges afrikai expedíció előzte meg az útvonalak megtervezését."
   
A Budapest-Bamako rendezői attól sem riadnak vissza, hogy jogi szankciókhoz folyamodjanak, amennyiben a Dakar-rali vezetősége nem kér nyilvánosan elnézést az esetért. A gyors lépések a hatályos francia törvények szerint a Dakar rajtját is veszélybe sodorhatják.
   
A magyar szervezésű esemény december 26-án a Hősök teréről rajtol. A résztvevők nyolc országon haladnak át, amíg elérik a Mali Köztársaság fővárosát, Bamakót. A 7632 kilométeres távot az indulóknak 15 nap alatt kell teljesíteniük.