Elkezdődött a Skoda Roomster gyártása

Vágólapra másolva!
A Kvasiny-ban található Skoda-gyárban pénteken megkezdődött az új Roomster sorozatgyártása. 2006 végéig legkevesebb 15 ezer egyterű összeszerelését tervezi a cég, az üzem napi termelését fokozatosan emelik majd 190 darabra.
Vágólapra másolva!

A Roomster gyártására felkészülve a kvasiny-i Skoda-üzem kapacitását elsősorban az összeszerelő üzemben és a karosszériagyárban emelték. Az elkészült járművek részére növelték a tárolóhelyek számát, továbbá egy új logisztikai központtal, a dolgozók számára kialakított új parkolóval, egy autóbusz-pályaudvarral és egy új teherportával bővült a gyár. Az építkezések fő célja a forgalom, illetve a környezeti terhelés csökkentése volt.

A legfontosabb európai piacokon 2006 nyarán jelenik meg a Roomster. Csehországban júniusban kezdődik az értékesítés, év végéig 1800 egyterű eladásával számol a gyár. Az alapfelszereltség magában foglalja többek között a két első és a két oldalsó légzsákot, a valamennyi üléshez járó hárompontos biztonsági övet, a blokkolásgátlót, az MSR-t, a Dual Rate funkciójú fékerő elosztóval ellátott fékasszisztenst, a szervokormányt, illetve a VarioFlex elnevezésű hátsó ülésrendszert.