Erővonal - Subaru Forester 2.5 XT

Vágólapra másolva!
Hiába modellfrissített, formailag a Forester után továbbra sem fordul meg az utca népe. Utas- és csomagterétől sem ájul el az átlagautós. Hogy akkor mi a franc jó benne? Például a már 230 lóerős turbómotor. Naná, hogy boxer. Meg az összkerékhajtás. Ja, Subaru.
Vágólapra másolva!

"A 'remek' tesztje tökéletesen kimeríti a pr-cikk fogalmát. Ön talán a Mitsubishitől kapja a fizetését, hogy ilyen szolgalelkű módon dicsér mindent?! Ezért kár volt 'tesztelni' az autót, elég lett volna csupán kimásolni a katalógus szövegét!"

***

"Mennyi pénzt kapott Ön a legújabb tesztért a Mitsutól?"

Már bocsánat, hogy így sikerült elkezdeni ezt a Subaru-cikket, de. De a Forester 2.5 XT annyira vs. Outlander Turbo, mint STi kontra Evo. És az idézett olvasói hozzászólások a Mitsubishi után jöttek. És ez a Subaru, ez a Forester is egy frankó jármű. Mondom én, a szolgalelkű, akinek ugye nyilván most meg a Subaru tömi tele a zsebét. Már, ha fér még bele azt követően, hogy a Mitsubishitől kapott pénztömegek húzzák őtet csúnyán lefelé.

Lépjünk. Ugye nem kell már mondani, mennyire divatosak is a szabadidőautók? Ezek a sokcélú, pofás, személyautós, de emelt hasmagasságú, állandó vagy opciós négykerékhajtást kínáló nagyobbacska kombik. Elfér bennük sok minden és mindenki, városi betondzsungelbe, aszfalton túli elközlekedésre is kiválóak, aztán meg - igazodva az állítólagos igényekhez - egyre kényelmesebbek, s ha kell, márpedig kell, sportosak, erősek is.

Namost a Subaru Forester tökéletes (hajjaj...), bármire is használja a szerencsés tulaj. Hogy micsoda? Suzuki mi? Nem. Nem Suzuki, hanem Subaru, és Forester. Erdész. Aha, a Forestből. Erdő. Bocs azoktól, akik most nyilván a halálba kívánnak ezekért a szavakért, de tapasztalatom szerint sokaknak még mindig lövésük nincs, merre hány méter. Hogy létezik egy Subaru nevezetű márka, japán, és az egyik legmegbízhatóbb, minőségi, no és irigylésre méltóan eredeti. Az, mert nem hajlandó beállni a dízelsorba (bár lassacskán azért arrafelé is körvonalazódik valami), és mindegyik benzines erőforrása is olyan, amellyel csupán a Porsche-féle technika konkurál. Boxer. De erről később.

Forrás: [origo]

Forester-képek > videó (az új Imprezával együtt)

Vissza az ismertséghez, az ismeretlenséghez. Akik például ralibarátok, nekik nincs miről szaporítani a szót. Akik, ha tegezőviszonyban nem is vannak ezzel a technikai sporttal, de hallottak már a WRC-ről, meg olyan nevekről, mint Kankkunen, McRae, Burns, Solberg, na ők egy olyasvalamire asszociálnak, hogy Subaru egyenlő Impreza. Valami izés, olyan csúnyácska vagy jellegtelen limuzinforma, általában királykék, a felnik aranyosak, a fenekükön meg egy baromi nagy légterelő éktelenkedik. És olyan fura, hörgő-brummogó, ordító hangjuk van, nem?

Jó úton járnak. A ralihátterű Impreza utcai verziói is effélék. És elég gyorsak szoknak lenni. Ez is az ismérvük. Aki pedig ült már Subaruban, de nem tudta, nem tudja, hogy is vannak a dolgok, az meg másodpercek alatt le bírja suzukizni. Igen, a Suzuki most itt negatív. (Amúgy ma már ez sincs így, ralilag se nem, hisz' az Ignis és utódja, a Swift Super1600-as versenygép az egyik legjobb, és jön egy topautó is, az SX4-ből épített WRC.) Szóval, hogy suzukisok a műszerek, a kapcsolók, blabla. Háát, van benne valami, maradjunk ennyiben, de a lényeg, hogy a Subarunál nem ez a lényeg. Valami egészen más. De erről később 2.

Forrás: [origo]

Oké, ha nem Impreza, hát mi a Subaru? Nem kutattam közvéleményt, de merem borítékolni a Legacyt. Az tán még be-beugorhatik. És passz. És akkor itt van ez a Forester, tesztünk drága alanya, és még csak az sem igaz, hogy új modellről volna szó, mert nem, mert tök régóta létezik már és Magyarországon is kapható, csak nincs belőle túl sok. Hanem kevés.

Az említett Outlanderen kívül egy Nissan X-Trailt, egy Toyota RAV4-et, egy Honda CR-V-t, egy Suzuki Grand Vitarát lehet még fölpéldálózni. És ők csak a japánok. De csak a Subaru és a Mitsubishi olyan megátalkodott, hogy turbózik, mármint benzinesként. Egy BMW X3 3.0i-vel meg azért hülyeség párhuzamozni, mert közel 13 millió forint, és nem is négyhengeres, meg nem is turbós, tök más, és kész.

Forrás: [origo]

Tehát Subaru és Mitsubishi, Forester és Outlander. A továbbiakban, a következő oldalon csak velük foglalkozunk, főleg előbbivel. Csupa pozitívumot írva, hogy rengeteg sok pénzeket kapjunk, és egyáltalán nem azért, mert a jó az jó. A kevés negatívumot pedig csakis abból a célból, hátha így kibújhatunk a pr-cikkes ördögi körből.