Rossi: Nem is gondolok a vb-címre

Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt, a Cseh Nagydíjra érkezve Valentino Rossi már szinte biztos lehetett az ötödik MotoGP-világbajnoki címének megszerzésében, idén viszont Brnóba érve alig van esélye az újabb korona megszerzésére.
Vágólapra másolva!

Miután a legutóbbi, Laguna Seca-i futamon már harmadik 2006-os kiesését könyvelhette el - gumi-, illetve motorhiba miatt - Rossi az összetett negyedik helyéről, 51 pont lemaradással várhatja a folytatást. A tabellát az amerikai Nicky Hayden vezeti, akinek jelenleg 150 pontja van.

Nagyon nehéz dolga lesz Rossinak, ha be akarja fogni a Repsol Honda pilótáját, de nem lehetetlen a küldetés. Egy másik Yamaha-legenda, Wayne Rainey 1992-ben az idény vége előtt 5 futammal 65 pontos hátrányban volt a sérült Mick Doohannal szemben, akit végül sikerült megelőznie. És bár senki nem kíván Haydennek egy, a Doohanéhez hasonló balesetet, melyben utóbb nem csak a vb-címet, hanem majdnem a lábát is elveszítette, Rossinak mégis hasonló "csodára" lenne szüksége, hogy utolérhesse az amerikai pilótát.

"Idén sajnos rengetegszer utolért a balszerencse, Laguna Secában sem alakulhattak volna rosszabbul a dolgok. Szerencsére volt húsz napom, mely során kipihentem magam, és volt időm elfelejteni a rossz dolgokat" - mondta Rossi, aki élete első 125 köbcentis futamát 1996-ban éppen Brnóban nyerte meg. "Remélem, hogy Brnóban jobb lesz a helyzet, mint eddig. Bár nem a kedvenc pályám, tavaly mégis jó versenyt futottam itt, majdnem tökéletes volt, hiszen a leggyorsabb kört is én futottam és a győzelem is az enyém lett. Tudom, hogy a Yamaha és a Michelin emberei is keményen dolgoztak a szünet alatt is, hogy a Cseh GP pénteki napján már a legjobb formában legyünk."

Forrás: MTI"A világbajnoksággal kapcsolatban, őszintén szólva, nem tudok mit mondani" - vallotta be Rossi. "Már csak hat verseny van hátra, ami nem biztos, hogy elég a hátrányom ledolgozásához. Mindegy, a lényeg, hogy szeretnék minél több futamot nyerni és jól érezni magam, az igazat megvallva nem is gondolok mostanság a vb-címre. Majd meglátom, mire megyek ezzel a motorral és a gumikkal, de mindenesetre a célom most tényleg az, hogy versenyeket nyerjek."

A Camel Yamaha csapat igazgatója, Davide Brivio is egyetért Rossival, miszerint lépésről lépésre kell haladniuk, ezen kívül pedig elmondta, hogy továbbra is 100 százalékosan támogatják majd a hétszeres világbajnokot, az ellene letett voksok ellenére is.

"Brno az év utolsó harmadának kezdete, mi pedig sajnos a lehető legrosszabb szituációban vagyunk jelenleg" - mondta az olasz. "Nyilvánvalóan nem ott állunk, ahol szívünk szerint hat futammal a szezon vége előtt állnánk, de nem adjuk fel a harcot és büszkén mondhatom, hogy a csapat minden egyes tagja kész a végsőkig harcolni a sikerért. Természetesen még mindig a vb-cím megszerzése a cél, és mi még mindig hiszünk benne, hogy ez lehetséges. A sok balszerencse ellenére magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy mire vagyunk igazából képesek. A szünet mindenkinek jót tett, most pedig kipihenten várjuk a következő futamokat és a lehetséges győzelmeket. Valentinónak innentől kezdve minden futamot meg kell nyernie!"

Forrás: motogphirek.hu