Belgiumból kivonják az életveszélyes kínai autót

Vágólapra másolva!
Visszakapják pénzüket azok a belga autótulajdonosok, akik Brilliance BS6-os típusú kínai autót vettek. Az antwerpeni forgalmazó cég a lesújtó törési tesztekre hivatkozva vonja ki a piacról a modelleket, ám Európa más országaiban folytatódik az értékesítés.
Vágólapra másolva!

A belga importőr 120 autót rendelt a kínai gyártótól, s eddig kilencet adott el. Európai fogyasztóvédelmi szervezetek és autóklubot törési tesztjén azonban a modell mindössze egy csillagot kapott a lehetséges ötből. Ebben a kategóriában a szokásos értékelés négy-öt csillag. A márka európai generálimportőre, a HSO cég vezetője a múlt héten azt közölte, hogy módosítani fognak a modellen, s júliusban újabb törésvizsgálatnak vetik alá.

A Brilliance autógyár, a BMW kínai vegyes vállalati partnere idén márciusban kezdte szállítani az európai piacra a BS6 modellt, s akkor arról volt szó, hogy még újabb két modellt terveznek bevezetni az európai piacra: a BS4 középkategóriás modellt, amit az év vége felé egy sportcoupé követ. Ezen kívül tervbe vették egy terepjáró szállítását is. A Mercedesre emlékeztető BS6-ból első lépcsőben 1500-at terveztek értékesíteni, az alapmodell 19-20 ezer euróba, az extrákkal ellátott 23 ezerbe kerül.