Vágólapra másolva!
Ez a hétvége a kistúrásoknál ismét Ollé Sasa uralmát hozta, aki csak a hegyi versenyeken indul. Nagytúrában Bódis Kálmán, a formaautóknál pedig Chanoch Nissany duplázott.
Vágólapra másolva!

A kistúraautóknál igazából nem volt kérdés, hogy ki fog nyerni, hiszen a csak hegyi versenyeken induló Ollé Sasa ismét elhozta az űrtechnikát. Nem a legújabb Swiftet, de a tavalyi Ignis S1600-osát, amellyel nagyon könnyedén nyert. A gyorsasági bajnokságba nevezők között már nagyobb csata dúlt, hiszen ezen a hegyiversenyen már megjelent Zentai Sándor is a Hayabusa-motoros Suzukijával. A versenyt mégsem ő nyerte, hanem a szintén suzukis Mohácsi Ákos. A pillekönnyű kocka Swiftet ez F-1600-os Hondában követte Blaskovits Tamás, majd a harmadik helyen Zentai.

Kis túraautók VII. futam ideiglenes eredmény:
1. Ollé Sándor (HM Motorsport Egyesület) Suzuki Ignis 5:50,986 perc
2. Mohácsi Ákos (Orion Motorsport Egyesület) Suzuki Swift 6:17,807 perc
3. Blaskovits Tamás (Orion Motorsport Egyesület) Honda Civic 6:20,071 perc
4. Zentai Sándor (Veloce AMSE) Suzuki Swift 6:22,657 perc
5. Dinka Róbert (NP Racing Team SE) Honda Civic 6:36,372 perc
6. Vajda György (Baranya Racing ASE) Suzuki Swift GTi 6:37,175 perc

Ollé Sándor: Nagyjából fejben van ez a pálya, már többször mentem ezen gyorsasági szakaszon. Az időjárás nekem inkább segített, mert jobban hozzá vagyok szokva az ilyen éghajlati viszonyokhoz. Felraktunk egy intermédiát, az mindenre jó volt. Ebben a kategóriában, ezzel az autóval szerintem kötelező nyerni, holnap is erre törekszem!

Vasárnapra annyit változott a helyzet, hogy Ollé Sasa mögött Zentai ugrott az élre a bajnokságban szereplők közt. Mohácsi a második, és a szombati napon rengeteg technikai gonddal küzdő Walterné Dancsó Adrienn bejött a harmadik helyre, és ezzel megnyerte az F-1600-as kategóriát.

Kis túraautók VIII. futam ideiglenes eredmény:
1. Ollé Sándor (HM Motorsport Egyesület) Suzuki Ignis 5:49,006 perc
2. Zentai Sándor (Veloce AMSE) Suzuki Swift 6:05,473 perc
3. Mohácsi Ákos (Orion Motorsport Egyesület) Suzuki Swift 6:09,114 perc
4. Walterné Dancsó Adrienn (Főnix MSE) 6:18,788 perc
5. Belkovics László (Papp Rallye Team) 6:19,026 perc
6. Blaskovits Tamás (Orion Motorsport Egyesület) Honda Civic 6:28,265 perc

Ollé Sándor: Az az egyetlen rossz a versenyben, hogy sokat kell várni. Amúgy érdekes volt, jó lehetőség volt tesztelni, és végre aszfalton menni. Az Euroringen még megyünk a hegyi bajnokságban, futómű gyilkos dolog lesz.

Zentai Sándor: Igyekeztem. Nagyon jó az autó is, puha gumit sikerült szereznünk. Mindez Keskeny Lacinak köszönhető, aki ezt az autót is építette. A 00-ás idő már meggyőző volt, és élmény volt a felfutás. Nagyon tetszett. Eldöntöttem, hogy időt, pénzt nem kímélve megpróbálok a bajnokságban is komoly eredményt elérni.

Mohácsi Ákos: Tegnap megfogtam, ma meg összetörtem az autót. Nem aludtam, nagyon fáradt voltam. Szigeti Attilának három darabba tört a vezérműtengelye, hazamentünk egy újért Pomázra, majd visszajöttünk. A tempós rész előtt, megzúztam az autó bal oldalát, és nem mertem bevállalni az utána következőket. Azért annak örülök, hogy tavalyhoz képest több mint öt másodpercet javultam ezen a pályán, tegnap pedig megnyertük a csapatot. Az Euroring technikás, szűk pálya, kíváncsi vagyok, Sanyi hogyan veszi majd az akadályt, mert nagyon jól autózik.