Megérkezett a szekrényhátú VW Golf

Vágólapra másolva!
Egy újabb erős névvel gazdagodott az alsóközép-kategóriás kombik hazai kínálata, ugyanis bemutatkozott a Golf kombi, azaz - ahogy a német konszern nevezi - a Variant változata. Az alapár 4,3 millió forint, a forgalmazás a nyár végén veszi kezdetét.
Vágólapra másolva!

A VW nem kapkodta el a Golf kombi változatának felfrissítését, ugyanis nyolc év után mutatta be a legújabb, harmadik generációs Variantot. A hazai bemutatón nem győzték hangsúlyozni, hogy a Mexikóban készülő Variantok inkább a Jetta kombi változatának tekinthető, hiszen mind műszaki paraméterekben, mind külsőben szinte azonosak, leszámítva persze a C oszlop után éktelenkedő hatalmas rakteret. Az ok, hogy nem Jetta Variant néven kerül a szalonokba az autó, meglehetősen egyszerű: a Golf márkanév sokkal jobban elterjedt a köztudatban világszerte és jobban is cseng, így a Jettából Golf lett, de igazából ez a vevők szempontjából teljesen mindegy.

Apropó vevők: akárcsak az elődök esetében, a legújabb Golf Varaiantot is minden bizonnyal cégek fogják nagy számban csatasorba állítani, ami a méretes raktér fényében nem is olyan meglepő: az új kombi szinte minden méretében nőtt elődjéhez képest: szélesebb, tágasabb és 16 cm-rel hosszabb lett. A csomagtér, alaphelyzetben 505 liternyi poggyász befogadására képes, azonban az ülések lehajtásával ez az érték 1550 literesre nő. A csomagtartót leszámítva a beltér teljesen megegyezik a Jettáéval, ami nem is csoda, hiszen műszakilag gyakorlatilag azonos a két modell. A közös vérvonal meglátszik a motorpalettán is, a Jettánál már megismert motorválaszték rendelhető a kombihoz is, az egyedüli újdonságot az jelenti, hogy a Varianthoz kérhető egy 1,4 literes benzines motor, melyért 4,3 milliót kérnek a legszerényebb felszereltséggel.

Ami a külsőt illeti, elölről letagadhatatlanul Jetta az új Golf Variant, hátulról viszont már teljesen elrugaszkodik a VW-konszern jelenlegi stílusirányzatától. Az összkép nem túl izgalmas, egy feltűnésmentes japán kombihoz hasonlít leginkább a végeredmény, azonban egy családi és céges igáslónak szánt modell esetében ez aligha róható fel hibának. Az első Golf kombik a nyár végén kerülnek a szalonokba, a motorválaszték, a felszereltségi szintek, valamint az ár megegyezik majd a Jettáéval. Az importőr tájékoztatása szerint idén, mintegy 400 darabot szeretnének eleadni.