Megérkezett a Mercedes C 63 AMG kombi

Vágólapra másolva!
Nem fogta vissza magát a C-osztályos kombi AMG változatának elkészítésekor a Mercedes. Az autó megkapta a szedán változat 457 lóerős motorját, de ennek csomagtartója akár másfél köbméteres is lehet.
Vágólapra másolva!

Még csak a múlt héten ünnepelte világpremierjét az új Mercedes C-osztályos kombi, de már a brutális sportváltozatát, a C 63 AMG T-t is bemutatták. A kombiban a Mercedes házi tuningcégének már jól ismert, 6,2 literes, V8-as szívómotorja üzemel, mely 457 lóerővel és 600 Nm-es csúcsnyomatékkal rendelkezik. Ennek segítségével C63 AMG T a limuzin változatnál mindössze 0,1 másodperccel lassabban, 4,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, de így is gyorsabb két tizeddel az 507 lóerős BMW M5 Touringnál. Végsebessége alaphelyzetben 250 km/óra, de az elektronikus leszabályozás kérésre kiiktatható, így valószínűleg a 300 km/óra sem jelentene gondot a stuttgarti sportkombinak.

Ennek a hatalmas erőnek a kezelése az AMG-kormányról is kapcsolható, hétfokozatú automatikus váltóján keresztül történik, mely természetesen a hátsó kerekekre továbbítja a nyomatékot. Az autó külsején apró változtatások, mint az enyhén átdolgozott orr-rész, a légterelők, az egyedi felnik, a hátsó diffúzor, és a dupla kipufogók jelzik, hogy nem egy szokványos C-osztályos kombival van dolgunk. Ebben a C-kombiban a műszerfalon az AMG menürendszere fut, a sportos hangulatról pedig fejtámlával egybeépített sportülések, háromküllős sportkormány, csőműszerek, és alumínium vagy karbon díszítések gondoskodnak. Praktikumban hozza a mezei C-kombi szintjét, ami nagy vonalakban 485 és 1500 liter között variálható csomagteret, elektromos csomagtérfedél-nyitást, és tetősíneket jelent. A C 63 AMG T 2008 elején érkezik meg a kereskedésekbe, az alapváltozatért 69 853 eurót kérnek Nyugat-Európában.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]