Túl az 1 millió hibriden a Toyota

Vágólapra másolva!
Átlépték az 1 milliós álomhatárt a Toyota hibrid eladásai. A mérföldkő elérésében a világ legnagyobb autógyárának főleg hazai eladásai és a Prius hatalmas sikere segített.
Vágólapra másolva!

Ez év Május 31-éig bezárólag világszerte 1 047 000 környezetkímélő elektromos-benzines Toyota talált gazdára. Ezekből 345 ezret a japán piacon értékesítettek, míg a 702 ezer a külföldön talált gazdára. A legnagyobb sikereket az Év Autójának is választott Priusszal érték el a japánok, ugyanis ebből a hibridből nem kevesebb, mint 757 600 darab kelt el megjelenése óta.

Míg a világ vezető gyártói az elkövetkezendő években készülnek saját fejlesztésű hibrid-technológiáik szériaautókban való alkalmazására, addig a Toyota már rövid távon behozhatatlan előnyre tett szert a piacon. A japánok tíz éve jelentek meg a benzines-elektromos hajtásláncra épülő technológiával és az 1 milliós határ átlépése után sem ülnek a babérjaikon. Gőzerővel dolgoznak egy új, olcsóbb hibrid-hajtáslánc kifejlesztésén és nemrég még azt is kijelentették, hogy 2020-ra minden Toyota hibrid lesz.

Forrás: [origo]