2012-ben jöhet a kompakt Porsche

Vágólapra másolva!
A Porsche és a Volkswagen egyre szorosabb együttműködésének legújabb darabja lehet egy kompakt méretű Porsche. A belépő modellhez a műszaki részegységek nagy részét a hatodik generációs VW Golf szolgáltathatja.
Vágólapra másolva!

A Cayenne megjelenése óta valószínűleg a legelvakultabb Porsche-hívek sem lepődnek meg a gyártó merész újításain. A VW és Porsche szoros kapcsolatának első eredménye a Touareg és a Cayenne voltak. Mindkét autó ugyanazt a padlólemezt használja és számos más alkatrészük is egyezik. Most hasonló "közösködésre" készülhet a két gyártó, ugyanis a stuttgartiak tervezik egy kompakt méretű belépő modell elkészítését, és a német AutoBild már azt is tudni véli, hogy a kicsi kocsi alapjául az új Golf szolgálhat majd.

A 2012-re elkészülő autónak az 1-es BMW, az Audi A3 és a Mercedes új A-osztálya ellen kell majd bizonyítania, hogy a nagy sikerekkel kecsegtető szegmensben érvényesülhessen. A luxuskisautók piaca a következő években valószínűleg egyébként is nőni fog. A BMW az 1-es sorozattal és a Minivel, amelyet nemsokára az Audi A1 tehet próbára, kifejezetten sikeres. Ráadásul nemsokára az Alfa Romeo is kipróbálhatja magát a Mi.To-val, és lehet, hogy a BMW is visszahozza az Isettát. Ilyen aktivitás mellett nem csoda, hogy a Porsche sem akarja elszalasztani a lehetőséget, hogy még több profitra tegyen szert.

Forrás: [origo]