Még több dízel Subaru érkezik

Vágólapra másolva!
Európai vásárlói részére a Legacy és az Outback után Forester és Impreza modelljeihez is elérhetővé teszi kétliteres turbódízel bokszermotorját a Subaru.
Vágólapra másolva!

A két autót a Párizsi Autószalonon mutatja be a gyártó, majd nem sokkal azután már piacra is dobja a Forestert, melyet 2009 januárjában követhet az Impreza. Mindkét dízelmotoros típust a motorháztetőn lévő hatalmas légbeömlőről lehet majd felismerni.

A Subaru idén a Genfi Autószalonon mutatta be első öngyulladós erőforrását, amely könnyű építésével, kompakt méreteivel és alacsony súlypontjával tűnt ki. A kétliteres motor a Foresterben 147 lóerős és 350 Nm-t ad le 1800-as fordulatszámtól, és a Subaru ígérete szerint kategóriája legjobb fogyasztásával (6,3 l/100 km) és szintén kiemelkedő, 167 gramm/km-es szén-dioxid-emissziós mutatóival rendelkezik. Az Impreza ennél három lóerővel erősebb, míg nyomatéka ugyanannyi. Bár ennek fogyasztását nem árulta még el a gyártó, szén-dioxid-kibocsátása azonban a gyártó szerint 157 gramm/km alá is csökkenhet. Mindkét autóban megtalálható a hatfokozatú manuális váltó és zárt részecskeszűrő is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]