Hibrid pickup-tanulmány a Toyotától

Vágólapra másolva!
A Detroiti Autószalonon mutatja be a Toyota legújabb környezetkímélő tanulmányautóját. Az A-BAT egy közepes méretű pickup, praktikus utastérrel és robusztus kinézettel.
Vágólapra másolva!

Markáns megjelenésű lett az A-BAT, amit a szúrós tekintetű lámpákkal, a rövid túlnyúlásokkal, az előretolt utascellával és a 19 colos kerekekkel értek el a japán dizájnerek. Az önhordó karosszériás pickup a Toyota saját benzines-elektromos hibrid-hajtásláncát kapta, ráadásul az A-BAT műszerfalán és a tetőn áttetsző napelemeket helyeztek el, amelyek a kivehető navigációs rendszert és a hordozható enegiaközpontot töltik. Emellett a tanulmányautóban vezeték nélküli internet-hozzáférés és több érintőképernyő is helyet kapott.

Az A-BAT semmiképpen sem szállítójárműnek készült, amit kis, 1,2 méteres platója is jelez, igaz, ha a szükség úgy hozza, az utastér felé még 60 centivel bővíthető a raktér. A hátsó ajtóban elsősegélycsomag, elemlámpa és váltóáramú csatlakozó is található, a padló alatt pedig egy kihúzható polc várja a holmikat. A hegyi kerékpárok által inspirált utastér sárga-fekete bőrrel borított első üléseket és két kihúzható ülőhelyet vonultat fel, a műszerfalat alumínium- és kevlárbetétek díszítik. Látványos továbbá a B oszlop hiánya, ami miatt visszafelé nyíló hátsó ajtókat terveztek az A-BAT-ra.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]