Mercedes SLR McLaren Moss emlékére

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz különleges McLaren SLR-t készít, amelyet Sir Stirling Mossnak ajánl a gyár. Az utolsó utcai McLaren-Mercedes modell jövő januárban, a Detroiti Autószalonon mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Sir Stirling Moss neve a motorsportkedvelők és az F1-rajongók számára egészen biztosan ismerősen cseng. Az angol úriember ugyanis 1948 és 1962 között versenyzett, és 497 versenyéből 194 futamot meg is nyert, ám a világbajnoki cím megszerzése számára örökké elérhetetlen álom maradt. Az akkori Forma-1-ben 16 alkalommal állt rajthoz, és pályafutása során 84 különböző versenyautót vezetett, többek között HWM-eket, Lotusokat, Maseratikat és 1955-ben egy Mercedes W196-ot is.

Talán éppen ezért nem feledkezett meg Mossról a Mercedes-Benz, és a világ egyik leggyorsabb McLaren SLR-jének adta az angol autóversenyző nevét, akit egyébként csak úgy emlegetnek, hogy "a legjobb autóversenyző, aki sohasem lett világbajnok".

Forrás: [origo]

Még több kép a galériában. Kattintson a képre!

A tető és szélvédő nélküli autó az SLR McLaren 722 -ből származó 650 lóerős, 5,5 literes, V8-as motort kapja, ötfokozatú automatikus váltóval. Végsebessége 347 km/óra, 0-100 km/órára 3,5 másodperc alatt gyorsul fel. A Mercedes-Benz és a McLaren által közösen épített autó az utolsó a két cég együttműködésének történetében; összesen 75 darabot terveznek építeni, így az árcédulán is ennek megfelelő összeg, 750 ezer euró - körülbelül 198 millió forint - áll majd.

A kétüléses, a XX. század közepén divatos, szivar alakú versenyautókra emlékeztető szupersportkocsit hivatalosan jövő januárban mutatja be a Mercedes-Benz a Detroiti Autószalonon.

Forrás: [origo]

Még több kép a galériában. Kattintson a képre!