Félig fellibbent a fátyol a Mercedes E63 AMG-ről

Vágólapra másolva!
Jövő hónapban mutatja be New Yorkban az 525 lóerős E63 AMG-t a német gyártó, de az eseményt megelőzően étvágygerjesztőként megmutatta az autó orrát.
Vágólapra másolva!

Az AMG az elmúlt években egyre gyorsabban dobja piacra a Mercedes új modelljeinek sportos változatait, a W212-es E osztályból készített az E63 AMG például már a jövő hónapban bemutatkozik. A most közzétett képen jól látható az új lökhárító az egyenes LED-es nappali fénnyel és a méhsejt-mintázatú légbeömlőivel, de újak a felnik is, mögöttük pedig hatalmas, lyuggatott féktárcsák vonzzák a tekintetet. A motorháztető alatt a korábban már megismert, kézzel készített 6,2 literes V8-as motor üzemel, amely 514-ről 525 lóerősre erősödött, csúcsnyomatéka maradt 630 Nm. 0-100 km/órára kb. 4,4 másodperc alatt gyorsul majd fel a sváb sportszedán, végsebességét elektronika korlátozza majd 250 km/órára. A mezei E osztályokhoz képest az AMG szélesebb első nyomtávval és közvetlenebb áttételezésű kormányművel rendelkezik majd, a motorerőt pedig átprogramozott hétfokozatú automatikus váltó továbbítja a hátsó kerekek felé.

Az autó várhatóan 80 és 90 ezer euró közti áron jelenik majd meg, és a szedán változatot jövőre követi majd a kombi verzió is.

Forrás: [origo]