Bemutatkozott az új VW Golf kombi

Vágólapra másolva!
Hivatalos fotókat és adatokat közölt a Volkswagen a hatos Golf kombiváltozatáról. Megjelenik a kínálatban az 1,6 literes, közös nyomócsöves dízelmotor.
Vágólapra másolva!

Zsúfolt hete van a Volkswagennek, a Scirocco sportváltozata és két Wörthersee-tanulmány mellett lerántotta a leplet egy újabb friss modellről, a hatos Golf kombiváltozatáról is. Elölről hajszálra megegyezik a ferdehátúval, csak a B oszloptól kanyarodnak másképp a vonalak, az összkép erőteljesen emlékeztet az aktuális modellre. Csupán új hátsó lökhárítóval és lámpákkal frissült a kombi, nagyobb átalakításba talán anyagi okok miatt sem ment bele a Volkswagen.

Motorpalettáját is a ferdehátútól örökli a kombi, a benzineseknél nincs változás, maradnak a 80, 100, 122 és 160 lóerős blokkok. Dízelfronton - a kétliteres mellett - feltűnik viszont a közös nyomócsöves, 1,6 literes motor, teljesítménye 101 lóerő, a Volkswagen szerint pedig amellett, hogy takarékos, még csendes is.

Három felszereltségi változatban lesz elérhető a kombi, ezek Trendline, Comfortline és Highline, utóbbi az eddigi Sportline-t váltja. Két új tétel jelent meg az opciós listán, az először a Touranban debütált automatikus parkolórendszer, illetve az új modellhez tolatókamera is rendelhető. A kabin berendezése a Passat CC-ből érkezik, a csomagtartó maximum 1495 liternyi poggyászt képes elnyelni.