Elárverezik az utolsó Ferrari F430-at

Vágólapra másolva!
Május 17-én, az RM Auction maranellói árverésén talál gazdára a Ferrari F430 utolsó sorozatgyártású darabja. A bevételt a földrengés sújtotta Abruzzo újjáépítésére fordítják.
Vágólapra másolva!

2009 végén gördül le a gyártószalagról a Ferrari F430 utolsó példánya, a várhatóan F450 néven érkező utódot valószínűleg a Frankfurti Autószalonon láthatja először a világ. Szeretné emlékezetessé tenni legnépszerűbb modellje búcsúját a Ferrari, ezért az utolsó, egyedi gyártású F430 árverésen talál gazdára.

Nemes célt is sikerült találniuk a maranellóiaknak, az április 6-i olaszországi földrengésben földönfutókká vált családoknak szeretnének segíteni. Ennek érdekében az árverés teljes bevételét Abruzzo városának újjáépítésére szánják, a városka megsegítésére létrehozott alap kapja a befolyó összeget.

Speciális, kéttónusú fényezést kap majd az utolsó F430, amelynek megjelenése a földrengésben leginkább érintett Aquila tradicionális színeit idézi. Luca di Montezemolo elnök által személyesen aláírt tanúsítvány jár az utolsó F430-hoz, valamint a szerencsés licitáló kap egy emlékplakettet is adakozása elismeréséül.

Május 17-én, az RM Auction maranellói árverésén talál gazdára az autó, több különleges ritkasággal együtt. A nyertes személyesen alakíthatja majd ki az autó felszereltségét, választhat az egyedi elemeket tartalmazó Carrozzeria Scaglietti katalógusból is.