Utódot kap a Seat Alhambra

Vágólapra másolva!
Luc Donkerwolke, a Seat formatervezési igazgatója egy interjúban elárulta, hogy utódot kap az Alhambra egyterű. 2011-ig több újdonság is érkezik.
Vágólapra másolva!

Luc Donkerwolke, a Seat formatervezési igazgatója sok konkrétumot ugyan nem árult el a spanyol márka jövőjéről, néhány érdekes részlet azonban kiderült az auto, motor und sportnak adott interjújából. Donkerwolke kijelentette, hogy hamarosan elkészül a nagy egyterű Alhambra utódja, és megerősítette azt is, amit egyébként már régóta sejteni lehetett, mégpedig hogy lesz Seat-logós változata is a Volkswagen up!-nak.

Folynak a munkálatok egy kompakt terepjárón is, amelynek formavilága a 2007-es Frankfurti Autószalonon bemutatott Tribu tanulmányból építkezik. Szériagyártására elég jó esélyek látszanak, a hasonló méretű Audi Q3 ugyanis a VW-konszern döntése értelmében éppen Martorellben, a Seatnál készül majd 2011-től.

Donkerwolke szeretné, ha a Seat kínálatában egy sportkocsi is szerepelne, a maga részéről a 2001-es Tango, illetve az idei Volkswagen Roadster koncepciókkal elindított vonalat is vállalhatónak tartja. 2010 első felében érkezik az Ibiza ST névre keresztelt kombiváltozata, a Leon következő generációja pedig limuzin és kombi kivitelben kerülhet piacra.