Hivatalos fotókon a Cadillac CTS kupé

Vágólapra másolva!
Los Angelesben mutatkozik be a nagyközönségnek a Cadillac CTS kupé, de már most hivatalos képek jelentek meg az autóról.
Vágólapra másolva!

Ugyan csak decemberben nyitja meg kapuit a Los Angeles-i Autószalon, a GM már most hivatalos képeket közölt a kiállításon debütáló új Cadillac CTS kupéról. Majdnem két évtized után kerül piacra új Cadillac-kupé, klasszikus 2+2 üléses kialakítással készül, jövő tavasszal jelenik meg az amerikai kereskedésekben.

Erős riválisai lesznek az autónak, a BMW 3-as sorozatból készült kupé, az Audi A5, a Mercedes E osztály kupé, de még az Infiniti G37 kupé is ott lesz az ellenfelek között. Megegyezik a kupé tengelytávja a CTS-ével, de a szedánnál 51 milliméterrel alacsonyabb és ugyanennyivel rövidebb. Ugyan a négyajtós alapjaira épül, de a két modell csak a műszerfalon, a középkonzolon, a fényszórókon, az első lökhárítón és hűtőrácson osztozik.

Bemutatásakor a GM közvetlen befecskendezésű, 3,6 literes V6-osával lesz kapható az autó, ennek csúcsteljesítménye 304 lóerő. Alapfelszereltségként hatfokozatú kézi váltó jár, hátsó- és összkerékhajtással is elérhető lesz a modell. A sportos V-változatba ugyanaz a 6,2 literes, 556 lóerős egység kerül majd, amely a szedánból már ismerős lehet.

Forrás: Cadillac