Az Astrából a Trabantba - Frankfurti premierek

Vágólapra másolva!
A 63. Frankfurti Autószalon második napján megnéztük, miként fest élőben az új Opel Astra, ott voltunk a Reva nevű indiai miniautó leleplezésénél, megtapogattuk az új 9-5-ös Saabot, ám sajnos mindeközben az [origo] ötfős csapata drámaian megfogyatkozott. Helyszíni tudósítás rengeteg képpel és videóval.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

Ilyen érdeklődés övezi egy-egy érdekesebb modell premierjét
(A képre kattintva Frankfurti Autószalon gyűjtőoldalunkra jut.)


Ötfős csapatunk heroikus küzdelmet vív az újdonságdömpinggel a Frankfurti Autószalon, ahol közel tízezer újságíró regisztrált az első sajtónapokra, a nagyközönség ugyanis csak csütörtöktől juthat a legújabb négykerekűek közelébe. Bár a válság ezt a kiállítás is megtépázta - a legutóbbi, 2007-es szalonhoz képest 15 százalékkal csökkent a terület és 28 százalékkal kevesebb kiállító érkezett -, ezt azonban nem nagyon érezni a hatalmas standokon csillogó újdonságok és a körülöttük pózoló dekoratív hölgyek miatt. Az idei szalon egyértelmű sztárjai a környezetbarát járművek, szinte az összes autógyár készült hibrid vagy teljesen elektromos autóval.


Kisebb, mint két éve, de csillogásból nincs hiány. Nézze meg helyszíni videónkat!


A helyszínen tevékenykedő kollégáink a keddi nyitónapon egyik premierről rohantak a másikig, így elsőként ülhettünk a szupertakarékos, ámde sajnos méregdrága elektromos Trabantba, autogramot kaptunk a sirályszárnyas Mercedes mellett feszítő Lewis Hamiltontól, és megnéztük, ahogy megnyílik a föld az Audi standján. Sajnos a túlfeszített tempó - és egy kis vírusfertőzés - kissé megtépázta ötfős csapatunkat, kedden a bájos operatőrünk lett rosszul, szerdán pedig egy fotós kollégánk gondoskodott arról, hogy ne legyen teljesen makulátlan a Citroën-standja.


Takarékos, de drága lesz az új elektromos Trabant. Ha lesz...


Minden sorscsapás ellenére a talpon maradottak kettőzött erővel szaladgáltak szerdán az újdonságok között, így még több részletet tudtunk meg az új Trabiról, megnéztük, miként fest élőben az új Opel Astra, és ott voltunk a kissé amorf indiai miniautó, a Reva leleplezésénél.


Elődjéhez képest maga az izgalom. Nézze meg videón az új Astrát!


Említést érdemel még a nemrég gazdát cserélt Saab próbálkozása is, ők ugyanis az új 9-5-östől remélik, hogy életben maradnak, így ennek megfelelően a standjukon is ő volt a főszereplő, igaz más újdonságuk nem is igen akadt volna.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Ha sikertelen lesz a 9-5, meghalhat a márka
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


egy kisebb offenzívával készült

A japán márkához tartozó Lexusnál az enyhén frissített IS, GS, LS sorozatok, és az aranyszínű LF-Ch vonzotta a látogatókat. Az Audi A3 és a BMW 1-es ellenfelének szánt 4,3 méteres kompakt tanulmány szériaváltozata állítólag jövőre már a szalonokban lesz.

Képgalériáink


Fotó: Hajdú D. András [origo]

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Első nap, első galéria

Első nap, második galéria

A kiállítás legszebb lányai



Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az új Trabi

Az új Opel Astra

Reva, az indiai villanymini


Fotó: Hajdú D. András [origo]


Fotó: Tuba Zoltán [origo]


Forrás: Bugatti

Toyota-Lexus stand

Saab 9-5

Bugatti 16C Galibier