Bemutatkozott a Cadillac CTS-V kupé

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a Detroiti Autószalon megnyitója előtt a GM nyilvánosságra hozta a Cadillac CTS-V kupé sajtóanyagát.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan Detroitban mutatkozik be a nagyközönségnek a Cadillac CTS-V kupé, de a GM már most nyilvánosságra hozta az autó sajtóanyagát. Nem meglepő módon ugyanazt a 6,2 literes, kompresszoros V8-ast kapta az újdonság, amely a szedánban is dolgozik, csúcsteljesítménye 556 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 747 Nm. 3,9 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldes, vagyis 96 km/órás tempóra a 2+2 üléses kupé, tehét egy M6-os BMW-t könnyen maga mögé utasít.

Hatfokozatú kézi vagy automata váltóval rendelhető az autó, a hátsó kerekekre részlegesen önzáró differenciálművön keresztül jut az erő. Megkapta a kupé a Cadillac állítható keménységű lengéscsillapító rendszerét, amely Tour és Sport állásba kapcsolható, előre hat-, hátulra négydugattyús Brembo fékek kerültek.

Megegyezik a kupé tengelytávja a szedánéval, ám 51 milliméterrel rövidebb és alacsonyabb a négyajtósnál, miközben hátsó nyomtávja valamivel szélesebb. Sportos karosszériacsomag is készült az autóhoz, egyedi 19 colos felnijeire Michelin Pilot Sport PS2 gumikat húztak. Opciós listán szerepelnek a speciális Recaro sportülések, amelyek 14 irányban állíthatók, és kanyarokban felfúvódó párnák javítják bennük az oldaltartást.

Forrás: Cadillac