Konnektorról tölthető szedán a Cadillactől

Vágólapra másolva!
Nem túl fantáziadús, XTS Platinum Concept néven mutatott be a Detroiti Autószalonon egy futurisztikus formájú és technikájú felsőkategóriás tanulmányt a Cadillac. A szériaváltozat állítólag 2012-ben jelenik meg Amerikában.
Vágólapra másolva!

A jellegzetes Cadillac-stílusjegyekkel rendelkező XTS Platinum Concept nevű tanulmány érdekessége, hogy a motorháztető alatt nem csupán egy direkt befecskendezéses, 3,6 literes, 350 lóerős V6-ost építettek, hanem egy elektromos motort is, amelynek telepeit akár a konnektorról is fel lehet tölteni. Nem mellesleg a Detroitban bemutatott tanulmány nagyjából ugyanazt a hajtásláncot kapta, mint ami a már kapható Escalade Hybridben is található. Szintén nem mindennapi megoldás, hogy a tanulmány megkapta a Magnetic Ride Control nevű rendszerét is amely automatikusan állítja a futómű feszességét az útviszonyok függvényében.

Az eddig megjelent hírek szerint XTS Platinum Concept szériaérett változata 2012-ben jelenik meg Amerikában ahol az STS és DTS nevű modelleket fogja leváltani.

Forrás: Cadillac

(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)