Gazdagok játékszere: Mercedes-Benz SLS GT3 600 lóerővel

Vágólapra másolva!
Versenycélokra átépített SLS-t mutatott be a Mercedes házi tuningcége, az AMG. A FIA GT3 szabályai szerint átalakított sportautó állítólag 600 lóerős és bárki megveheti, akinek elég pénze és autóversenyzői ambíciója van.
Vágólapra másolva!

Mexikóban mutatták be a Mercedes-Benz SLS alapjaira épített GT3-as szabályoknak megfelelő versenyautót. A motor ugyanaz a 6,3 literes V8-as, ám a teljesítményét állítólag 600 lóerősre tornázták fel, bár pontos teljesítményadatokat még nem közöltek, hiszen az autónak még meg kell felelnie a FIA homológizációs kritériumainak, hogy 2011-ben rajthoz állhasson.Szerencsére megtartották a jellegzetes felfelé nyíló ajtókat
(Még több kép a galériában, kattintson a képre!)

Szemmel láthatóan rengeteget dolgoztak az autó légellenállásnak és hűtésének javításán, hatalmas légbeömlők tátonganak a megvadított SLS-en, amelynek szerencsére megmaradtak a felfelé nyíló ajtajai. Az SLS eredeti súlyából állítólag mintegy 130 kilót sikerült faragni, aminek nagy részét az utastér teljesen átalakításával értek el, hiszen minden felesleges dolgot kiszórtak belőle a nemes cél érdekében.