Megválasztották a 2010-es Év motorja díj nyerteseit

Vágólapra másolva!
Több kategóriában, egy hetvenkét tagú zsúri szavazatai alapján hirdettek győzteseket. Idén a Volkswagen, a Fiat, a Toyota, a Mercedes, a és a BMW kapott díjakat.
Vágólapra másolva!

A manapság divatos motorépítési trendeknek megfelelően a kisebb lökettérfogatú feltöltős motorokat emelték ki. Ennek megfelelően 2009 után már másodszorra nyert díjat a Volkswagen csoport 1,4-es TSI motorja. Akkor a környezetkímélő motorok között, idén az ezer és ezernégyszáz köbcenti közötti kategóriában is. Legerősebb változatában 183 lóerőt teljesít turbófeltöltőjének és kompresszorának köszönhetően, felépítésével irányt mutat a többi gyártónak.

Az év legjobb új motorja a Fiat 1,4 literes Multi Air turbófeltöltésese, amit az Alfa Romeo MiToban már próbáltunk. Megverte a Ferrari és a BMW V8-as benzinesét is.

Kategória győztes lett még a Mercedes-Benz AMG V8-asa, a BMW M3-as motorja és a bajorok turbós háromliterese is. Kisebb kategóriában a kétliteres BMW dízel és a PSA-val közösen fejlesztett turbós 1,6-os benzinmotor, ami a Mini Coopert S-t is hajtja. A Toyota Prius hibrid rendszerrel kombinált 1,8-as benzinese és a kis 1,0 háromhengeres az IQ-ból.

Forrás: Mercedes-Benz