Genfben debütál a Twingo Roadster

Vágólapra másolva!
Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a Renault Twingo lecsapott tetejű változata, melynek neve egyelőre titok.
Vágólapra másolva!

Szinte biztos, hogy Genfben végre látható lesz a Twingo Roadster, amelyről már a 2007-es Frankfurti Autószalonon felröppentek hírek. Akkor néhány hamis kép is körbejárt a neten, majd azt ígérték, hogy a 2009-es Genfi Autószalonon mutatkozhat be a modell.

Tavaly végül elmaradt a premier, idén viszont nem fog, arról viszont nincs hír, hogy mi lesz az autó neve. Twingo CC-ről, Windről és W'Airről is írnak a lapok, a franciák azonban jól tudnak titkot tartani, nem beszélnek a kérdésről.

Arról ellenben már lehet némi elképzelésünk, hogy milyen lesz a nyitott tetős Twingo, modellautóként ugyanis már elkészült és fel is került róla egy kép a netre. Tipikus kétüléses roadstert kell elképzelni bukókerettel és lapos hátsó résszel, az alapokat a zárt kivitel adja. Szóhoz jut a 100 lóerős 1,2-es és a Twingo RS 134 lóerős 1,6-os benzinmotorja is, dízelből 1,5-ös szerepel majd a kínálatban.