Ömlött a víz a Peugeot-standon

Vágólapra másolva!
A legszebb stand-részletet a Peugeot építette Genfben: egy vakító fehérséggel körbevett vízesést.
Vágólapra másolva!

A képek elég jól megmutatják az ötletet. Úgy kell elképzelni a helyet, mintha egy körülbelül húszszor tíz méteres óriástojás két szélét hosszában levágták volna, s az egyik felére teljes hosszban egy vízesést építettek, míg a másik lyukasan maradt. Itt mehetnek be a tényleg vakítóan fehér, agyonvilágított tojás belsejébe a látogatók. A franciák az SR-1 fantázianévre keresztelt hibrid sportkocsi-tanulmányukat mutatták állították ide, valamint picit arrébb egy futurisztikus kerékpárt.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Kevésbé sok fény és csillogás jutott az autószalon előtt még 508-asként hirdetett felső középkategóriás limuzin-tanulmányukra, amely az ígéretek szerint egyszerre váltja majd a márka kínálatában a 607-est és a 407-est. Az 508-as számmal sem találkoztunk, és az autó formája sem igazán nyerte el a tetszésünket, röviden összefoglalva: kevésbé karakteres, mint az SR-1, vagy mint a jelenlegi Peugeot-k.

Forrás: AFP

Szimpatikus viszont az ígért technika. A leendő csúcs-Peugeot összkerékhajtású dízel-hibrid lesz, 165 lóerős gázolajos erőforrással, és 38 lovas elektromotorral. Az előzetes gyári adat szerint 3,8 liter gázolajat fogyaszt majd száz kilométeren a jármű (károsanyag-kibocsátása 99 g/km), amelynek szériaváltozatát valószínűleg az őszi Párizsi Autószalonon mutatják be.