Ismét Guinness Rekordot dönthet az MX-5

Vágólapra másolva!
A Mazda ismét Guinness Rekordot szeretne dönteni az MX-5-tel, hogy méltó módon folytassa a legendás roadster 20. születésnapjának ünneplését.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban még Új-Zéland vezeti a listát a Guinness Rekordok könyvében, a valaha megrendezett leghosszabb Mazda MX-5 felvonulás kategóriában, 249 résztvevővel - ezt a csúcsot szeretnék megdönteni a szeptember 18-i, esseni rendezvény résztvevői.

Az egész napos rendezvény programja is slágergyanús, és az MX-5 rajongói reggel 9-től este 11 óráig hódolhatnak a stílusikonnak. A központi színpadon koncertek és DJ-k várják a résztvevőket, és számos díj is átadásra kerül: megválasztják a "legmesszebbről érkezett", "legtöbb kilométert futott" és a "legidősebb Miatá"-t, és a "legszebb Mazda MX-5"-öt is honorálják majd. A "Beauty Parking" keretében mindenki megcsodálhatja a versenyek résztvevőit. A "Mazda legendás útján" a látogatók kiállítást tekinthetnek meg a márka 90 éves történetéről, mely számos ritkán látott kincset is felvonultat majd.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A hivatalos rekorddöntést délutánra tervezik, 3,2 km hosszú távon, a rendezvény helyszínén.
A parádén minden regisztrált részt vesz, a Guinness képviselői ellenőrzik a szabályok betartását, hogy a rekord érvényes legyen. Azon MX-5 tulajdonosok, akik szívesen részesei lennének a rekorddöntési kísérletnek, a www.mx-5weltrekord.de weboldalon regisztrálhatnak.