Talmácsi harmadik lett az Aragón Nagydíjon

Vágólapra másolva!
Harmadik helyen ért célba Talmácsi Gábor a Moto2-es géposztály spanyolországi futamán.
Vágólapra másolva!

Talmácsi Gábor a hetedik helyről rajtolt az Aragón Nagydíjon. Kimaradt az első kanyarban történt bukásból, és már a nyitókör végén a negyedik pozícióban haladt, majd nyolc körrel a befutó előtt megelőzte az olasz Simone Corsit, s harmadik helyét végig őrizte is úgy, hogy az utolsó métereken még a második helyért is harcban volt. Harmadik idejével (40:39,540) Talmácsi feljött a világbajnoki pontverseny hatodik helyére. A futamot az élről rajtoló olasz Andrea Iannone nyerte 40:33,264 perces időeredménnyel Julian Simon (40:39,467) előtt.

Idén ez a legjobb helyezése a világbajnok magyar motorversenyzőnek, akivel éppen azért szakított korábbi szponzora, a Mol, mert menedzsmentje nem tudott dobogós helyezéseket ígérni.

"A hosszú és kemény munkának, amit a szezon kezdte óta végeztünk, végre meglett az eredménye. Nem adtuk fel, és úgy érzem, a szerelőim is megértették, amit mondtam, és megtaláltuk azt a beállítást, amivel elérhető lett a dobogó. Ezek a beállítások biztosan jó alapot szolgáltatnak majd a későbbiekben is. Ezen az úton kell tovább mennünk.

Jól működött a motorom, élveztem a versenyzést. Nagyon boldog vagyok, hogy idén először én is dobogóra állhatok, és ha rajtam múlik, le sem szállok róla a hátralévő öt versenyen. Büszke vagyok arra is, hogy elsőként a mi csapatunk tudott két versenyzővel az első háromban végezni. Szponzoraimnak köszönöm a bizalmat és a támogatást, szurkolóimnak pedig az egész éves biztatást, kitartást!" - nyilatkozta a futam után Talmácsi Gábor.

Forrás: Faster Management

Talmácsi a futam után nagy örömében elcsúszott a motorjával a bokszutcában, így szó szerint beesett a szerelők közé, de nem sérült meg senki.

A vb következő futamát, a Japán Nagydíjat október 3-án rendezik.