Négyajtósként tér vissza a Skoda Rapid

Skoda Rapid (2011)
Vágólapra másolva!
Csak a fejlődő országok piacaira szánja a Skoda az indiai gyártású újdonságot. A Rapid a Frankfurtban bemutatott Mission L olcsó, lépcsős hátú változata.
Vágólapra másolva!

Forrás: Skoda

Látszólag egy négyajtós Fabia, de a Rapid valójában új modell. A Fabia és a túl nagyra nőtt Octavia közé szánt résmodell egyik változata, amelyet a Frankfurti Autószalonon bemutatott Mission L tanulmány vezetett be. A helyi piac igényeinek megfelelően kialakított autó négyajtós karosszériát és a jelenleg használt formai elemeket kapta meg. 4,39 méter hosszú, 1,70 méter széles, 1,47 méter magas, csomagtartója pedig megközelíti a bűvös 500 litert, így egyszerre kompakt méretű, de sok mindenre használható, amire nagy szükség van a célpiacon.

Forrás: Skoda

Motorkínálata egy 1,6-os 105 lóerős benzines és egy 1,6-os 105 lóerős dízelmotorból, kézi vagy automata váltóból áll. A Rapid gyártása az indiai Punében folyik, Európai importját nem tervezi a Skoda. Nekünk egy kifinomultabb Mission L változatot szánnak, a nyugat-európai igények szerint ötajtós karosszériával, korszerűbb motorkínálattal és már az új formatervezési stílussal.