Másfélszáz baleset, egy halott az utakon

Vágólapra másolva!
Halálra gázolt egy autó egy 41 éves nőt szombatra virradó éjjel a 43-as úton Makó és Kiszombor között. Összesen 152 baleset történt az utakon az elmúlt egy napon.
Vágólapra másolva!

Egy román autós éjjel egy óra körül Makó felé közlekedett, amikor megpillantotta a forgalmi sávjában sötét ruhában gyalogló asszonyt. Az ütközést már nem tudta elkerülni - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. Az elmúlt 24 órában ezenfelül összesen 151 baleset történt a közutakon: 12 súlyos, 28 pedig könnyű sérüléssel járt.

A közlekedéssel kapcsolatos hírei között az ORFK kiemelte, szombaton az ártándi határátkelőhelyen 30-60 perces várakozás alakulhat ki Románia felől a hétvégi kamionstop miatt.

Záhonynál a kamionok akár hét órát, a személyeautók három órát várakozhatnak - közölte kora délután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az autósoknak a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, valamint a 8 és 16 óra között működő lónyai határátkelőhelyet érdemes megpróbálni.

Beregsuránynál az ORFK ugyancsak egyórás várakozással számol délelőtt Ukrajna felől, délután pedig a kilépőirányban.