Walter Csaba parádés hatodik helye a GT3-ban

Vágólapra másolva!
A huszonkettedik helyről egészen a hatodikig tört előre a Hürtgen/Walter páros BMW Z4-ese az FIA GT3 Európa-bajnokság francia futamán.
Vágólapra másolva!

Nem telt eseménytelenül a magyar autósport rajongók számára ez a hétvége, Michelisz Norbert szerencsétlen doningtoni kalandjai mellett a franciaországi Paul Ricard versenypályára is érdemes volt odafigyelni. Walter Csaba az FIA GT3-as Európa-bajnokság soron következő futamán indult ezen a hétvégén a francia pályán, ahol a saját időmérőjén a hatodik helyet szerezte meg, míg párja, Claudia Hürtgen csak a huszonkettedik pozícióba tudta kvalifikálni magát.

Az első futam jól indult, Csaba a versenyzőcsere előtt már az ötödik helyért harcolt egy Audival, azonban egy Mercedes utolérte, kettejük csatája után a magyar fiú megpördült. Ebből még nem lett volna baj, azonban a bajnokságot akkor még vezető BMW Z4-es nekiment, érthetetlen módon meg sem próbálta messziről elkerülni. Ezzel mindkét BMW versenyének lőttek.

A második futamon nem tűt túl jó kilátásnak a 22. rajtpozíció, de Claudia Hürtgen jó rajt után kitartóan hozta fel a BMW-t, majd a versenyzőcsere után Walter Csaba folytatta a hihetetlen felzárkózást. Egészen az ötödik helyig jött fel a Schubert Motorsport BMW Z4-ese, de a csapat másik Z4-ese megelőzte. A végeredmény így is parádés, kevesen számítottak rá, hogy az egyenesben talán leggyengébb Z4-essel ennyit sikerül javítani ebben a roppant erős mezőnyben.