Kapkodnak a vevők a maguktól parkoló Fordokért

Ford Active Park Assist
Vágólapra másolva!
Több automata parkolóval szerelt Focus és C-Max fogy, mint várták. Az autósok többsége fél a parkolástól és jobban bízik az elektronikus rendszerben.
Vágólapra másolva!

Növeli az automata parkoló rendszer gyártási kapacitását a Ford, ugyanis a vevők kétszer annyit vesznek belőle, mint cégen belül várták. A rendszer képes felmérni a parkolóhely méretét és akár az autónál csupán 1,2-szer nagyobb helyre is képes magától bekormányozni, a vezetőnek csupán a pedálokat kell kezelnie az instrukciók szerint.

Forrás: Ford

Többféle parkolási helyzetet ismer, be tud állni a járda mellé és magára a járdára is, ha érzékeli, hogy a többiek hogyan tették le autóikat. A vezetőtámogató extra népszerűsége abban rejlik, hogy a sofőrök - főleg a friss jogosítványosok - félnek a párhuzamos parkolástól. A Ford felmérése szerint az európai autósok 32 százaléka egynél többször kezd neki a beállásnak.

Nézze meg a gyári videón, hogyan működik az Active Park Assist!

A legnagyobb gondban az oroszok vannak (40 százalék), de a britek sem állnak sokkal jobban (39 százalék), viszont ez a németeknek csak 26 százalékára jellemző. Segíti a modern rendszer elterjedését a Ford árpolitikája is, hiszen a világautó-stratégia nem csupán a kocsik, hanem az extrák árát is kedvezően befolyásolja.

Egyelőre csak a Focushoz és a C-Maxhoz kapható az Active Park Assist, de a kölniek a tervek szerint jövőre még több típushoz teszik elérhetővé, hogy megtérüljenek a rendszer fejlesztési költségei.