Ferrarit és Lamborghinit alázott meg a Nissan Juke R

Vágólapra másolva!
Nem tudjuk mennyire hiteles az a videó, amely a Nissan egyik promóciós rendezvényen készült egy olyan versenyről, amelyben a Juke R legyőzött egy Ferrari 458-ast, egy Lamborghini Gallardót és egy Mercedes SLS AMG-t.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan

A Nissan angliai részlege tavaly ősszel készíttette el azt a két darab Juke-ot egy versenycsapattal, amelyek közül az egyik látható a videón, és amelyik a Dubai 24 órás verseny biztonsági autójaként is szolgált január közepén. A két Juke között csak az jelenti különbséget, hogy melyik oldalon van a kormányuk, egyébként mindegyikbe a Nissan GT-R 3,8 literes biturbó motorját (485 lóerő és 580 Nm) és összkerék-meghajtású hajtásláncát építették be. Nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy a megvadított Juke 3,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, és 257 km/h a végsebessége.

Ilyen menetteljesítményekkel nem csoda, hogy a Nissanosoknak az az ötlete támadt, hogy összeeresztik a matt fekete szabadidő-autót három ikonikus szupersportkocsival egy versenyben. A Juke mindnél gyengébb, ugyanis a Ferrari 458 Italia 570 lóerős, a Lamborghini Gallardo LP560-4 560 lóerős, míg a Mercedes-Benz SLS AMG 571 lóerős.

Nem tudjuk, hogy a többi pilóta is minden beleadott-e, de az látszik a felvételen, hogy a Nissant vezető Lucas Ordonez (a Nissan GT Academy tehetségkutató 2008-as győztese) nem spórolt a gázzal, a Juke R-ből mindent kipréselt, és fölényes győzelmet aratott a rögtönzött versenypályán a dubaji versenypálya egyik parkolójában. Természetesen a Nissan szerint a többi autóban is profi versenyzők ültek.

Forrás: Nissan