Leplezetlenül fotózták le az új Skoda-szedánt

skoda rapid
Vágólapra másolva!
A Skoda hivatalos grafikákat tett közzé új szedánszerű ötajtósáról, a Rapidról. Ezzel egy időben olyan fényképek is megjelentek az interneten, amelyeken álcázás nélkül látható az idén piacra kerülő modell.
Vágólapra másolva!

Tavaly, a Frankfurti Autószalonon mutatta be a MissionL tanulmányt a Skoda, amellyel kapcsolatban azt ígérte, hogy gyakorlatilag változatlan formavilággal küldi sorozatgyártásba. Az új Seat Toledóval rokon modell a Fabia és az Octavia közé kerül a kínálatban, az értékesítés a tervek szerint év végén indul.

A közelgő premierre tekintettel a Skoda hivatalos grafikákat hozott nyilvánosságra a ferdehátús és szedános stílusjegyeket vegyítő ötajtósról, de az akcióval kicsit elkésett. Az interneten a grafikákkal szinte egy időben olyan képek is megjelentek, amelyeken álcázás nélkül látható a valószínűleg külső fotózásra előkészített autó.

A végeredmény valóban nagyon emlékeztet a MissonL tanulmányra, hossza 4,5, szélessége 1,7 méter körüli lehet, 2,6 méteres tengelytávval párosítva. Az alapokat a Volkswagen Polo meghosszabbított padlólemeze adja, a csomagtartó körülbelül 500 literes. Várhatóan csak kétliteresnél kisebb motorokkal lesz kapható a Rapid, hogy ne veszélyeztesse az Octavia eladásait.