Az eBay-en már kapható az új Corvette

corvette c7
Vágólapra másolva!
Nagy valószínűséggel csak átverés, de a legnépszerűbb internetes árverési oldalon már lehet licitálni a legendás amerikai sportkocsi jövőre megjelenő hetedik generációjára, a C7-esre.
Vágólapra másolva!

Az új Corvette-ről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a típus hatvanadik évfordulóján, 2013 őszén jelenik meg a piacon. Állítólag egy háromliteres biturbó V6-ossal, és egy 5,5 literes szívó V8-assal is kapható lesz.

Az eBay-en már licitálni is lehet az új modellre, a noblesville-i eladó azzal próbál vevőket szerezni, hogy állítása szerint az első példányok egyikéhez juthat hozzá az a vevő, aki nála licitál. A hirdetéshez két kép is tartozik,de ezek nem gyáriak, hanem az amerikai Car & Driver magazin grafikái a kémfotók alapján. Ezeken az látszik, hogy az új Corvette formája bizonyos elemeket átvett a 2009-ben bemutatott Corvette Stingray tanulmányautóból, amely egyébként a Transformers című filmben is szerepet kapott annak idején.

Forrás: eBay

A hosszúkásabb első lámpák, az erőteljesen formázott ajtók és a feltűnő, középre helyezett négy kipufogócső mind-mind a három éven koncepcióautóra utal, de a hátsó lámpák kialakítása már a Camarót idézi. Korábbi pletykák szerint a GM-nél elvetették annak az ötletét, hogy középmotoros legyen a kocsi, így inkább maradtak az orrmotoros elrendezésnél, mert így a jelenlegi C6-os padlólemezét is megtarthatták.

Forrás: eBay

A hirdetésben csak az előlegről van szó, és arról, hogy ha a vevőjelölt végül eláll az üzlettől, az előlege 10 százaléka az eladónál marad. Annyi derül még ki a leírásból, hogy a C7-es Corvette-et nyolchengeres motor hajtja, amelynek erejét hatfokozatú kézi vagy automatikus sebességváltó közvetíti a hátsó kerekek felé.