Megvan a 2013-as Év autója díj nyolc döntőse

Vágólapra másolva!
Döntött a 22 országból összeállított, 58 tagú zsűri. Megvan az a nyolc modell, amelyek közül az egyik a Genfi Autószalonon megkapja az európai Év autója címet.
Vágólapra másolva!

Az új lebonyolításnak megfelelően a Genfi Autószalonon hirdetik ki, hogy melyik modell nyeri az európai Év autója választást. A zsűri szavazatainak összesítése nyomán már csak nyolc autó esélyes a győzelemre, a kollégák a papírformának megfelelő mezőnyt állítottak össze, talán csak az új Mazda6 kimaradása meglepetés.

A Ford tolóajtós egyterűje, a B-Max mellett bejutott a fináléba a Hyundai i30, a Mercedes A osztály, a Peugeot 208, a Renault Clio, a Volkswagen Golf és a Volvo V40, valamint nagy örömünkre a világ jelenlegi talán legjobb vezetési élményt nyújtó sportkocsija, a Toyota GT86/Subaru BRZ kettős is ott van a végső esélyesek között.

Mivel a hét jelöltből hat kisautó vagy kompakt, valószínűleg ezek közül kerül ki a győztes (toronymagas favorit nyilván a Golf), de a GT86 akár feljuthat a dobogóra. A 22 országból összeállított, 58 tagú zsűri végleges döntése március 4-én derül ki.

Év autója 2013, jelöltek:

Ford B-Max
Hyundai i30
Mercedes A osztály
Peugeot 208
Renault Clio
Subaru BRZ/Toyota GT86
Volkswagen Golf
Volvo V40