A Mazda gyártja 2015-től az új Alfa Romeo Spidert

alfa romeo spider
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentették, hogy a japán gyártó hirosimai üzemében készíti majd a következő Mazda MX-5 testvérmodelljeként az Alfa Romeo új roadsterét.
Vágólapra másolva!

Forrás: Pininfarina
A kép csak illusztráció, a Pininfarina 2010-es Alfa Romeo 2uettottanta tanulmányautóját ábrázolja

A következő Alfa Romeo Spider gyártása egy évvel a vele technikailag nagyrészt megegyző, negyedik generációs Mazda MX-5 gyártásának kezdete után indulhat meg 2015-ben. A két hátsókerék-meghajtású kétüléses sportkocsi a közös platform ellenére teljesen eltérő karosszériával és motorválasztékkal kerül majd forgalomba, mindkettő körülbelül 100 kilogrammal lesz könnyebb, mint egy mai MX-5. Az új Mazdában 1,3 literes Skyactiv, az Alfában 1,4 literes MultiAir motorok megjelenése valószínűsíthető, közös jellemzőjük a turbófeltöltés lesz.

Az Alfa Romeo anyavállalata, a Fiat és a Mazda Motors pénteken írta alá a szerződést a két modell közös gyártásáról, a szándéknyilatkozatot a felek még tavaly májusban írták alá. Mivel a Fiat a magas nyereséghányadú, prémiumautókban látja a jövőt, 2016-ig kilenc új Alfa Romeo modell bemutatását tervezi, de a Puntónak állítólag nem terveznek utódot. Az Alfa Romeót világmárkává tennék, az amerikai piacra például 2014-ben térnének vissza vele az új 4C-vel.