Alig fogyaszt benzint a Suzuki új minije

Suzuki Celerio
Vágólapra másolva!
Az Altót váltó Celerio a legkisebb fogyasztású és a legnagyobb csomagterű kocsi lesz a kategóriájában.
Vágólapra másolva!
Forrás: Suzuki

A Suzuki új miniautója 2014 második felében érkezik meg az európai kereskedésekbe. A 3,6 méteres hossz azt jelenti, hogy 10 centit ver rá a régi Altóra, tengelytáv 6,5 centivel gyarapodott (2,425 m), a karosszéria magassága 9 centit nőtt, a szélesség viszont megegyezik (1,6 m). Új fejlesztésű 68 lóerős egyliteres, háromhengeres benzinmotor mozgatja a nyolc mázsánál alig nehezebb kocsit.

A Suzuki szerint a start-stop rendszernek köszönhetően a Celerio lesz kategóriája legkisebb fogyasztású tagja, az átlagfogyasztását mindössze 3,7 literre ígérik, ami több mint fél literes csökkenés az amúgy sem iszákos Altóhoz képest. Felárért rendelhető lesz ötfokozatú robotizált automata váltó is, amely nem rontja le a fogyasztást.

Forrás: Suzuki

Nagy fejlődést értek el a csomagtartónál is a helytakarékosabb hátsó futómű bevezetésével, az Alto 129 literével szemben a Celerio 254 literes befogadóképességet kínál, ezzel szintén a kategória élére ugrik.

Forrás: Suzuki

Még nem lehet tudni, hogy a Celerio 2014 második felében történő bevezetése után a hasonló méretű Spalsh és Alto megmarad-e a kínálatban, az újdonság a 3,6 méteres hosszával pont a két régi modell közötti résbe illeszkedik.