Személycsere a kecskeméti Mercedes-gyár élén

Vágólapra másolva!
Május 1-től Thomas Geier veszi át a kecskeméti gyár irányítását. Az eddigi igazgató, Frank Klein visszatér Németországba, hogy április 1-től a haszonjármű gyártás területén töltsön be vezető pozíciót a Damiler konszernnél.
Vágólapra másolva!

Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nál, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalat haszonjármű-fejlesztés területénél betöltött különböző munkakörök után a törzsgárda tagjaként részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében. Rastattban többek között a karosszériaüzemet, a fényezőüzemet és az összeszerelő üzemet irányította. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010 óta pedig a Mercedes-Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője a rastatti és kecskeméti gyárakra, valamint a külső gyártásokra kiterjedő hatáskörrel. Ebben a funkciójában Thomas Geier a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár felépítésében is aktív szerepet vállalt.

A kecskeméti gyárat kevesebb, mint 4 évvel a 2008. nyarán történt helyszínválasztást követően 2012. márciusában adták át. 2013-ban több mint 109 000 jármű készült a Mercedes magyarországi egységében, ahol B osztályokat és CLA-kat szerelnek össze.