A műanyag is hegeszthető

műanyag hegesztés
Vágólapra másolva!
Nincs annál bosszantóbb, amikor egy alattomosan meglapuló betonkocka, tűzoltócsap, vagy egyéb masszívabb tereptárgy nagy recsegések közepette lyukat üt az autónkba parkoláskor, de ha nem sérült fém alkatrész, akkor viszonylag könnyen helyrepofozható a rendszerint polipropilénből vagy polikarbonátból készült lökhárító.Ezeket is ugyanúgy lehet hegeszteni, mint a fémet, ráadásul szakszerű javítás esetén a törés helye még masszívabb is lesz, így garantáltan nem ott fog eltörni legközelebb. Ha megsérül az autónk, vagy a motorunk idomzata, és úgy döntünk, hogy adunk még egy esélyt a régi műanyag alkatrésznek, csupán egy dologra kell figyelni: szedjünk össze minden apró darabot, mert ezekből könnyebb összelegózni az eredeti formát, mint kipótolni a hiányzó lukakat, hézagokat. Megmutatjuk, hogy működik ez a gyakorlatban. 
Vágólapra másolva!

Nincs annál bosszantóbb, amikor egy alattomosan meglapuló betonkocka, tűzoltócsap, vagy egyéb masszívabb tereptárgy nagy recsegések közepette lyukat üt az autónkba parkoláskor, de ha nem sérült fém alkatrész, akkor viszonylag könnyen helyrepofozható a rendszerint polipropilénből vagy polikarbonátból készült lökhárító.

Ezeket is ugyanúgy lehet hegeszteni, mint a fémet, ráadásul szakszerű javítás esetén a törés helye még masszívabb is lesz, így garantáltan nem ott fog eltörni legközelebb. Ha megsérül az autónk, vagy a motorunk idomzata, és úgy döntünk, hogy adunk még egy esélyt a régi műanyag alkatrésznek, csupán egy dologra kell figyelni: szedjünk össze minden apró darabot, mert ezekből könnyebb összelegózni az eredeti formát, mint kipótolni a hiányzó lukakat, hézagokat. Megmutatjuk, hogy működik ez a gyakorlatban.