A Corsánál olcsóbb kisautót készít az Opel

Opel miniautó, Vauxhall Viva
Vágólapra másolva!
Az Esztergomban gyártott Agilát váltó Karl jövő nyártól lesz kapható, nagyjából Dacia-áron. Már nem nálunk fog készülni, mivel nem egy átemblémázott Suzuki lesz.
Vágólapra másolva!
Vauxhall Viva - Opel Karl Forrás: Opel

Az Opel megmutatta az első ízelítőnek szánt képet az új miniautóról, amely az Adam és az új Corsa közötti rést fogja betölteni a márka modellkínálatában, és az Esztergomban készült Agilát küldi nyugdíjba. Méretben a Corsához, árban az Adamhez lesz közelebb, így közvetlen konkurenciát jelent majd a Dacia Sanderónak. Az új autót Opel Karlnak hívják majd, amivel a cégalapító Adam Opel egyik fiára emlékeznek. Nagy-Britanniában viszont Vauxhall Viva néven fogják forgalmazni, a Vauxhall az 1963 és 1979 között 1,5 millió példányban gyártott kisautójának a nevét hozza vissza a köztudatba.

Kizárólag ötajtós karosszériával árulják majd a Karlt, a formaterv egyszerűnek és letisztultnak ígérkezik, a padlólemez a még be sem mutatott új Chevrolet Sparkból származik A motorkínálat az Adamból és a Corsából ismerős erőforrásokból áll majd, a csúcsot a Szentgotthárdon készülő egyliteres, 115 lóerős és 166 Nm nyomatékú háromhengeres benzines turbómotor jelenti majd. Az új kisautó 2015 márciusában, a Genfi Autószalonon debütál majd, az értékesítés jövő nyáron kezdődhet meg.