Felkenték az alagút falára a Lambót és a Ferrarit

ferrari lambo
Vágólapra másolva!
Egy Lamborghini és egy Ferrari is összetört a hétvégén Pekingben. Gyorsulási versenyen történt a baleset.
Vágólapra másolva!

Az ütközés, amelynek nincsenek súlyos sérültjei, a kínai főváros központi Csaojang kerületében, a földfelszín alatt vezető Tatun úton történt a késő esti órákban, amikor a Lamborghini vezetője a gyorsulási verseny közben előzni próbált. Irányt változtatott, ledöntötte a védőkorlátot, és több mint 160 km/h-s sebességgel nekiütközött az alagút falának, egy részen megbontva annak burkolatát.

Forrás: Car News China

A zöld Lamborghini eleje leszakadt, vezetője könnyebben sérült. A piros Ferrarinak az oldala és a hátulja tört össze. A helyszínelők nem találtak féknyomokat a kétsávos úton, ahol elvileg 60 km/h a megengedett sebesség.

Forrás: Car News China

A két sofőr ugyanannak az autóklubnak a tagja, a médiajelentésekből pedig az is kiderült, hogy a helyszín gyakori terepe illegális autóversenyeknek, ám a rendőröknek még nem sikerült egyszer sem rajta kapniuk a szabálysértőket.

Forrás: Car News China

A baleset okozóit őrizetbe vették közúti veszélyokozás gyanúja miatt, egyúttal a rendőrség közölte mindkettőjük családnevét és életkorát. A Ferrari sofőrje a 20 éves Jü volt, míg a Lamborghinié a 21 éves Tang. Mindketten munkanélküliek. A roncsok képei ellepték az online közösségi médiát, sokan kérdezik, kikről van szó, szeretnék tudni a teljes nevüket és az apjukét.

Forrás: Car News China

Az esettel kapcsolatban felelevenítették, hogy a volt államelnök-pártfőtitkár, Hu Csin-tao egykori bizalmasának fia életét vesztette, két nő utasa súlyosan sérült, amikor 2012-ben Ferrarijával balestet szenvedett. Az ügyet igyekeztek titokban tartani.

Forrás: Car News China